ANKARA / ÇANKAYA - Turhan Feyzioğlu İlkokulu

Sevgili Öğrencilerimiz,

Okulumuz Satranç Kulübü’nün 29 Nisan-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında okulumuzda düzenlediği ödüllü Satranç Turnuvası’na 3. ve 4. Sınıf öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz. Öğle arasında satranç sınıfında kulüp öğretmenimiz Mehtap Altay gözetiminde gerçekleşen müsabakalarımızda dereceye girecek öğrencilerimiz okullar arası satranç turnuvasına katılacaktır.

Hepinize başarılar dileriz.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Okulumuz Zeka Oyunları Kulübü’nün 10-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında okulumuzda düzenleyeceği ödüllü Mangala Turnuvası için başvurularınızı 2-C sınıfında yaptırabilirsiniz. 2., 3., ve 4. sınıf öğrencilerimizin katılabileceği turnuvanın kura çekimleri 9 Mayıs 2024 Perşembe günü İngilizce Sınıfı’nda gerçekleştirilecektir.

Nis

Okul Rehberlik Servisimiz, anaokulu öğrencilerimize "Mahremiyet Eğitimi" ile ilgili bilgilendirme yaptı. Mahremiyet eğitimi, çocuğun sosyal hayatın içinde kendi özel alanını korumayı öğrenmesi, çevresindeki diğer insanların özel alanlarına saygı duyması ve kendisiyle çevresi arasında sağlıklı sınırlar koyabilmesini içerir. Bu eğitim, çocukların ruhsal ve bedensel açıdan korunmaları adına çok önemlidir. Katkılarından dolayı okulumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisine teşekkür ederiz.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okulumuzda düzenlediğimiz törende büyük bir gurur ve sevinçle kutladık. Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

DÖNÜŞÜM OLUR DÖNÜŞÜ OLMAZ Projemizin Amacı Projemizin amacı, çocukların sürdürülebilirlik konusunda bilinçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm etkinlikleri ile atık maddeleri değerlendirecek şekilde müzik, sanat, tiyatro gibi farklı alanlarda eserler meydana getirmeyi amaçlamaktadır.

Songül KUZUCU

Müdür Yardımcısı

Nis

Okulumuzda düzenlediğimiz  imza ve söyleşi gününde öğrencilerimiz sevdikleri yazar Miyase Sertbarut´la tanışma ve sohbet etme imkânı buldular. Kendisini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğumuz yazarımıza teşekkür ediyoruz.

Nis

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ayhan IŞIK,  03/04/2024 tarihinde okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle görüştü. Müdürümüze okulumuza yaptığı ziyaret için teşekkür ederiz.

Mrt

Başkent Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı Doktor Öğretim Üyesi Özge YİĞİTCAN NAYIR tarafından 27/03/2024 tarihinde 14:40-17:00 saatleri arasında okulumuzda “Ölçme Değerlendirmede Süreç Odaklı Değerlendirme Yöntemleri” konulu seminer düzenlendi.

Katkılarından dolayı Doktor Öğretim Üyesi Özge YİĞİTCAN NAYIR’a çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

27/03/2024 tarihinde 09:15-10:30 saatleri arasında okulumuz çok amaçlı salonunda, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından “Akran Zorbalığı” konulu aile eğitimi semineri düzenlendi.

Rehber Öğretmenimiz Şehriban TOPRAK' a ve katılımlarından dolayı velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

İstiklalimizin dönüm noktası, vatan aşkının en kutsal fedakârlıklarının yaşandığı Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin adıdır.

Tarihin en ihtişamlı direniş destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde bu şanlı günü bizlere kazandıran Cumhuriyetimiz'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Mrt

12 Mart 2024 tarihinde okulumuz çok amaçlı salonunda  "İstiklâl Marşının Kabulü'nün 103. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü"  programı düzenledik.

İstiklâl Marşımız'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, Milli Mücadele'nin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.

Şbt

ÇEDES Projesi Şubat Ayı "Sabır" teması ile ilgili etkinliklerimiz kapsamında okulumuzda Güvenli İnternet Günü'nü kutladık. 2-D sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleriyle Millet Kütüphanesine gittiler. Sınıflarımızda öğrencilerimiz “sabır” değeriyle ilgili etkinlikler yaptılar.

Katılımları için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Burcu KARA tarafından okulumuz öğretmen ve personeline yönelik iş sağlığı ve güvenliği konulu eğitim verildi.

Ock

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sedat SEVER öğretmenlerimiz ve velilerimizle buluştu. Okumanın çocukların büyüme sürecinde bilişsel, duyusal, dilsel ve sosyal gelişimine olan katkısını ve nitelikli çocuk kitaplarının özelliklerini anlattı.

Bu keyifli ve faydalı söyleşi için Sayın Sedat SEVER’ e teşekkür ediyoruz.